PUBLICACIONES

Non-finito: els preludis de la pintura

El punt de partida de qualsevol obra d'art constitueix un episodi fonamental del procés de creació. Tal com proven els treballs dels estudiants de Belles Arts aplegats en aquest llibre, és en la fase preliminar que es verifica i es madura la concepció de l'obra. Els estudis s'han preparat amb tècniques diverses, com ara el carbonet, la ploma i la tinta, l'aiguda o el retolador i el bolígraf, i es presenten tant en estadis embrionaris com avançats. Tots els treballs, però, posen de manifest un fet unívoc: el valor expressiu i cognitiu del dibuix com a preludi de la pintura.


Domènec Corbella Llobet (Ed.)
Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona.
Año: 2013
Idioma: Catalán - Castellano
ISBN: 978-84-475-3704-4Des del cor de la pintura

Des del cor de la pintura aplega una recopilació d'assaigs breus que discorren sobre la pintura i els seus meandres. A partir de la màxima de l'artista renaixentista Giorgio Vasari <<io ho scritto come pittore e con quell'ordine e modo che ho saputo migliore>>, Domènec Corbella basteix un discurs ben travat que, per damunt de tot, és deutor de la seva experiència com a docent, artista i teòric. És justament pel seu perfil polifacètic que aquest llibre representa una aportació singular a la teoria de l'art contemporani.

Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona
Año: 2012
Idioma: Catalán
ISBN: 978-84-475-3570-5Pels camins mudables de la pintura: assaigs sobre l'obra de Domènec Corbella

Aquesta obra aplega un conjunt d'assaigs breus a l'entorn de l'obra del pintor i professor de la Universitat de Barcelona Domènec Corbella. A manera d'estudis crítics o presentacions, aquest compendi és una veritable aportació literària a la crítica i a la historiografia de l'art. En efecte, els trenta-sis autors, de prestigi reconegudíssim, transcendeixen l'obra corbelliana per reformular conceptes històrics, literaris, filosòfics, estètics i fins i tot poètics. És en aquest sentit que Pels camins mudables de la pintura no sols presenta una síntesi de l'evolució de l'obra de Corbella, sinó que aporta elements de debat sobre la teoria estètica en general.

Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona
Año: 2011
Idioma: Catalán
ISBN: 978-84-475-3546-0El espíritu en la creatividad artística

El concepto "espíritu" ha ocupado desde siempre la atención de artistas y estudiosos del arte, por entender que éste surge de una acción intelectual considerada sagrada por ser fiel reflejo de la parte más trascendente y esencial del ser. Entendido como ánimo, valor, aliento, fuerza, vivacidad, ingenio, o como aquel vigor natural y virtud que alienta y fortifica al cuerpo para obrar, ha sido y es objeto de constantes reflexiones que han propiciado ensayos y análisis múltiples y diversos. Este libro es el resultado de un trabajo de selecció e identificación documental entorno a la noción espiritual aplicada en el ámbito de la creatividad artística, de modo que constituye una auténtica antología, formada por unas 650 entradas de conceptos y pensamientos relacionados directa e indirectamente con la noción espiritual, según la experiencia de unos 150 autores de distintas áreas del conocimiento, los cuales se han sentido atraídos por la búsqueda y manifestación del universo interno del ser.

Domènec Corbella Llobet (Ed.)
Promociones y Publicaciones Universitarias S.A.
Año: 2010 / 2011
Idioma: Castellano
ISBN: 978-84-477-1065-2
Venta: ppu@publimrr.comEntendre Miró

Artist Publishing Co.
Año: 1997/2007
País: Taiwan
Idioma: Chino
ISBN: 978-957-9530-70-5Entendre Miró: Anàlisis del llenguatge mironià a partir de la Sèrie Barcelona, 1939-44

"Entendre Miró" constitueix un treball de recerca sobre el llenguatge mironià fet a partir d'una anàlisis en profunditat de 50 litografies conegudes amb el nom de Sèrie Barcelona, que Joan Miró va dedicar a la ciutat. L'estudi s'orienta com una contribució estructuralista i lingüística del llenguatge mironià, si bé s'ha potenciat el caràcter il·lustratiu de l'obra, mitjançant organigrames i diagrames, per tal de fer més entenedores les claus del seu llenguatge. Aquesta obra és útil per al públic en general i, especialment, per a docents i estudiants pel seu caràcter pedagògic i didàctic.

Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona
Año: 1993
Idioma: Catalán
ISBN: 84-475-0452-2
Venta